Pet nasvetov za bolj produktiven vozni park

Vse prepogosto se dogaja, da tako podjetja, kot njeni zaposleni spregledajo, kako pomembno je imeti natančen pregled nad voznim parkom. Vprašanje ali se to zgodi zaradi pomankanja časa ali pomankanja volje niti ni tako važno, saj je rezultat popolnoma enak; slabša storitev, večji stroški in posledično slabše poslovanje.

Pri podjetju Sledenje je naš osnovni cilj, da seznanjamo vsa podjetja, ki upravljajo lastni ali najeti vozni park, kako čimbolj izboljšati njihovo storitev.

 1. Zagotavljanje službenih vozil zaposlenim. Obvladovanje terena je mogoče doseči le z ravno pravim številom službenih vozil. Pred nakupom novega vozila je nujna analiza, ki vam pove, kaj je za vaše potrebe optimalno. Pri tem vam lahko pomagamo tudi mi z orodjem Plan voženj – Optimizacija, s katerim analiziramo vse potrebno, da pripravimo za vas optimalno strateško potezo.
 2. Zagotavljanje rednega servisiranja vozil. Redno vzdrževanje voznega parka je bistvenega pomena za doseganje zadostnih varnostnih pogojev v vašem podjetju, poleg tega pa nepravočasna storitev servisa, pogosto vodi do nepotrebnih okvar, ki vplivajo na vašo produktivnost in višje stroške. Znotraj našega sistema ponujamo rešitev Servisni modul, ki vam omogoča avtomatsko beleženje in shranjevanje vseh podatkov v zvezi z vzdrževanjem vozil.
 3. Ne varčujte pri pnevmatikah. Slabe pnevmatike pomenijo slabo, predvsem pa nevarno vožnjo. Vsaka prometna nesreča, do katere pride iz tega vzroka, pomeni neodgovorno ravnanje zadolženih za varnost vozil v podjetju, predvsem pa nepotreben strošek za vas.
 4. Kako zmanjšati prevoženo kilometrino? Vsako podjetje teži k zmanjšanju prevoženim kilometrom svojih vozil, a se v podjetju zaposleni zaradi ustaljenih navad niti ne zavedajo, da bi svoje poti lahko racionalizirali. Večji ko je vaš vozni park, višji so lahko vaši prihranki. Z orodjem Plan voženj – Optimizacija, pomagamo podjetjem optimizirati dnevne poti, plane razvoza, distribucijo tovora in občutno znižamo prevožene kilometre.
 5. Znižanje porabe goriva – EKO varčna vožnja. Dejstvo je, da običajno predstavlja gorivo 14-28 odstotkov celotnih stroškov voznega parka. Takoj po amortizaciji vozil je to najvišji strošek, ki ga pripisujemo k stroškom flote. Na osnovi natančnih analiz smo ugotovili, da je razlika med ne varčno in varčno vožnjo v povprečni porabi goriva:
  1. Okoli 1.5 litra na 100 km
  2. Na razdalji 4000 km, to pomeni mesečno razliko 60 litrov, kar znaša okoli 72 EUR na mesec.
  3. V enem letu to prinese do 900 EUR prihranka na eno vozilo.

Prav zaradi tega smo razvili modul Eko2Go, ki omogoča nadzor, analizo, in učenje varčne oziroma varne vožnje. Pri veliko naročnikih smo videli res super rezultate, in če vas zanima kaj več, nas kontaktirajte saj vam z veseljem tudi osebno svetujemo.